Кой ще е новият шампион на Европа: Манчестър Сити – Челси пряко по MAX Sport 3

13:34, 28 май 21 / Спорт 25 3851 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Манчестър Сити и Челси ще излязат в събота вечер от 22:00 часа в големия финал на Шампионската лига през този сезон. Двубоят ще се играе на „Ду Драгао“ в Порто и ще се излъчи пряко по MAX Sport 3.

Това ще е трето участие на „сините“ от Лондон във финал на Шампионската лига, като досега те имат една победа (сезон 2011-2012 срещу Байерн след дузпи) и една загуба (2007-2008, загуба от Манчестър Юнайтед след дузпи). За Сити пък това ще е първи финал в Лигата на богатите и шанс за втори в историята на клуба трофей от европейските турнири след спечелената КНК през сезон 1969-1970 г.

Ман Сити е лек фаворит на букмейкърите заради убедителния си сезон, както във Висшата лига, така и в Шампионската лига. Освен това Пеп Гуардиола няма нито един контузен играч от първия състав, докато колегата му в Челси – Томас Тухел, до последно ще стиска палци вратарят Едуард Менди и халфът Нголо Канте да могат да вземат участие в двубоя.

Челси обаче далеч не трябва да бъде възприеман като аутсайдер, най-малкото, защото успя да спечели двата си последни мача срещу Сити. Това се случи след треньорската рокада на „Стамфорд Бридж“ и идването на Томас Тухел на мястото на Франк Лампард.

Досега двата тима са се изправяли един срещу друг в европейските клубни турнири само веднъж – на полуфиналите в КНК през далечната 1971 г. Тогава лондончани записват два успеха с по 1:0, за да се класират за финала на надпреварата, като печелят и трофея след успех над Реал Мадрид.

Манчестър Сити ще е деветият английски клуб, който ще участва на финал в Шампионската лига или КЕШ, което е абсолютен рекорд на Стария континент. Най-близо до постижението на представителите на Англия са Германия и Италия с по 6 различни участника.

Първото в историята на Сити класиране за последния мач в ШЛ означава, че за трета поредна година на финала ще има дебютиращ отбор – след Тотнъм през 2019 г. и ПСЖ през 2020 г. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама