Джамбазки призовава Йоурова да осъди последователните атаки срещу българи в Северна Македония

13:46, 28 май 21 / Политика 25 3632 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Ангел Джамбазки призовава еврокомисаря Вера Йоурова да осъди последователните атаки срещу българи в Северна Македония. 

Българският евродепутат от Групата на Европейските консерватори и реформисти в ЕП се обръща към комисар Йоурова и Комисията по външни работи във връзка с пореден случай на сериозно нарушение на правата на човека в Република Северна Македония. Джамбазки е бил сигнализиран за това от самата жертва. 

В писмата си заместник-председателят на ВМРО пише: Петар Иванов на 19 години от Скопие се свърза с мен във връзка с опасния сблъсък, който е имал със свой съсед. Неговото престъпление? Закрепване на националното знаме на България на балкона на апартамента му. Наказанието? Принуда за свалянето му с пистолет. С пистолет. Действителен пистолет е използван срещу Петър в опит да бъде принуден да премахне знамето. Замислете се!“. 

„Това се случва в държава, която се стреми да стане член на ЕС. Нещо повече, това се случва в държава, която в момента твърди, че единственото препятствие пред нейния път е отказът на България да определи дата за междуправителствена конференция. Това се случва в държава, чиято национална политика на репресии срещу българите е последователна и добре документирана”, заявява евродепутатът. 

Той настоява атаките срещу българи да бъдат осъдени. „Ваше задължение, както и мое очакване е да защитавате интересите на държавите-членки, каквато е България”, категоричен е Джамбазки.

 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама