Топ 5 новини от седмицата

09:00, 30 май 21 25 3622 Шрифт:
Биляна Иванова Автор: Биляна Иванова

Екипът на Topnovini.bg подбра петте най-четени новини от седмицата:

1. Уникален фестивал в Сидни: Кирилицата на сцената и в сърцата

Уникално културно събитие в далечна Австралия. Асоциация „Родина Сидни“ организира Фестивал на кирилицата по повод празника на светите братя Кирил и Методий. На другия край на света се събраха народите, които използват кириличните букви. В многонационален концерт участваха фолклорни изпълнители от България, Украйна, Русия, Македония, Сърбия и Словакия. Страната ни бе представена от група „Българи“ от Мелбърн.

2. Пътуваме в ЕС с COVID сертификат от 1 юли 

Евролидерите одобриха цифровия сертификат за пътуване в Европейския съюз. Той има за цел да улесни пътуването на всички граждани на общността, докато трае пандемията. Цифровият сертификат ще бъде валиден в Евросъюза от 1 юли и ще се издава безплатно. Страните, които успеят по-рано да подготвят въвеждането му, ще може да го използват още от 1 юни.

3. Почина актрисата Лорина Камбурова

Младата българска актриса Лорина Камбурова почина в болница в Москва. Актрисата е била в Русия за снимките на комедията „Любов и чудовища“. 30-годишната Лорина е прекарала няколко дни в болница в тежко състояние. Тя е починала след усложнения от двойна вирусна пневмония. 

4. Вот на доверие: Борисов даде на Митов да води в 24 МИР в София

Томислав Дончев пое националния предизборен щаб на ГЕРБ. Даниел Митов пък ще е шеф на софийския щаб и ще води листата в 24 МИР. За пореден път Борисов гласува доверие на Даниел Митов, който се утвърди като една от новите знакови фигури на партията. През последните няколко месеца бившият външен министър се издигна от представител на гражданската квота до редови член на ГЕРБ, а от там до кандидат за премиер и зам.-председател на партията.

5. Дончева поиска от нас всичко, което и от БСП

Татяна Дончева поиска от нас всичко, което и от БСП. Не сме го приели, заяви Николай Хаджигенов от „Изправи се! Мутри вън“. Думите му дойдоха след като стана ясно, че Дончева и „Движение 21“ са преговаряли с БСП за общо явяване на изборите. До споразумение обаче не се е стигнало, защото според Корнелия Нинова от левицата е поискано твърде много - две избираеми места, присъствие в името на коалицията и дял от субсидията. В последствие се разбра, че Татяна Дончева остава заедно с Мая Манолова и „Отровното трио“, въпреки че и те не са й дали поисканото.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама