„Театрите не са казина“: Мутафчиев призова Минеков да не всява страх в гилдията

09:49, 30 май 21 / Култура 25 3443 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Председателят на Съюза на артистите Христо Мутафчиев призова министъра на културата да не всява страх със своите думи и действия. Повод за това бе вчерашното изказване на проф. Минеков, че заради лошата ситуация, която е заварил в министерството, ще бъдат затворени „предприятията, които носят загуба“.

Минеков ще спре културните „предприятия“, които са на загуба

„Далече съм от мисълта, че заварвате най-прекрасната ситуация в Министерството на културата и особено в пандемичната криза, в която всички се намираме през последните 14 месеца от живота си, както и заради изключително ниския бюджет, с който разполагате. Но моля, не всявайте страх у хората, които работят в тази сфера от години и се борят като на фронт във война като тази, която описвате! Подобни изказвания са предпоставка за сериозна дестабилизация на целия сектор“, написа Мутафиев във Facebook.

Той призова министъра да инициира незабавен диалог с всички представители на застрашените гилдии, за да можем заедно да се справят с проблемите, които очертава.

„Напомням Ви, че ние не работим в предприятия! И театрите не са казина. Малко по-различно е", каза още Мутафчиев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама