Мутациите на COVID-19 с нови имена

08:33, 01 юни 21 25 3709 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мутациите на коронавируса вече имат нови имена. Световната здравна организация реши да въведе по-прости варианти за имената на най-разпространените щамове. Причините са няколко. От една страна, досега мутациите се обозначаваха със сложни кодове, а от друга, целта е да няма негативно отражение върху държавите.

След дълги дебати, СЗО реши да кръсти мутациите с гръцките букви. Така вариантите от Великобритания, ЮАР, Бразилия и Индия вече се казват съответно Алфа, Бета, Гама и Делта, съобщи Нова телевизия.

Covid-19 по света: Разхлабване на мерките в Европа

СЗО: Пандемията не е приключила

Коронавирусната пандемия далеч не е приключила, предупреди генералният директор на Световната здравна организация (СЗО) Тедрос Аданом Гебрейесус след края на годишното заседание, което се състоя онлайн заради болестта, предаде ДПА.

Гебрейесус определи като окуражителен фактът, че случаите на заразяване и жертвите намаляват в световен мащаб, „но би било монументална грешка, за която и да е държава да мисли, че опасността е отминала“. Той подчерта, че е важно да продължи спазването на социална дистанция, миенето на ръцете, носенето на маски за лице и гарантирането на справедливо разпределение на ваксините.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама