Рашков отказа да се срещне с Гешев

15:00, 03 юни 21 / Политика 25 2240 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Ще се отзова на покана на следващия главен прокурор! Това заяви вътрешният министър Бойко Рашков пред bTV, запитан дали ще приеме поканата на Иван Гешев за работна среща.

Гешев кани на среща Бойко Рашков

Предложението за работна среща от страна на главния прокурор идва на фона на изключително обтегнати отношения между институциите. В момента е в ход акция на прокуратурата в МВР, като висш полицай вече е с обвинение за трафик на антики и пране на пари, докато в същото време служебното правителство обвини прокуратурата в опит да се меси в изпълнителната власт, включително чрез привикване на шефовете на служби.

Дежавю: След нахлуването в МВР, отново протести срещу Гешев

Вчера главният прокурор проведе срещи с новоназначения председател на Държавна агенция „Национална сигурност“ Пламен Тончев и началника на ГДБОП Калин Стоянов. Минути по-рано пред журналисти говорителят на Министерския съвет Антон Кутев посочи, че Тончев е бил привикан на разпит в деня след назначаването си и обвини прокуратурата в намеса в изпълнителната власт. Рашков заяви още, че проверката за подслушването продължава въпреки саботажа на прокуратурата.

Санкциите на САЩ са удар срещу нашите служби и срам за България

Санкциите на САЩ са удар срещу нашите служби и срам за България, коментира още Рашков. „Известно е отдавна, че има корумпирани хора. Смятам, че най-напред трябва да се замислят политическите партии, които са излъчили тези лица, които от Щатите са обявени. Това е голям срам за българската държава, защото един от тези тримата беше депутат от една партия, която се гордееше с него, а другият е лансиран в енергийния бизнес, защото е вероятно с подходящо образование - психолог. Отсъствието на един обвиняем от страна не е пречка за продължаване на разследването при задочност, предвидена е такава процедура в НПК. Онези от прокуратурата, които водят това дело срещу Божков, вместо всеки час да казват колко престъпления са включили в него, да кажат защо не се приключва това дело“, призова още той.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама