Нинова: САЩ ни изпращат политически сигнал

12:43, 03 юни 21 / Политика 25 1851 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Правоохранителните органи през годините не са си свършили работата, за да получаваме отвън такива санкции. Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова относно наложените вчера санкции по закона „Магнитски“ от Министерството на финансите на САЩ срещу шестима българи, включително Васил Божков и Делян Пеевски.

Лидерът на левицата призова главния прокурор Иван Гешев да започне разследване на посочените случаи за корупция. „Този сигнал не е само антикорупционен, той е и политически, защото за всички ни е ясно, че има такива обвързаности и корупционни схеми”, заяви тя.

САЩ: Санкциите не са политическо действие

Тя е категорична, че не е споменаваният от САЩ лидер, взимал подкупи от Божков. „Не могат да станат без политическа протекция. Истинското разследване трябва да стигне докрай. Да се покажат политическите сили и фактори, които създадоха и поддържаха през годините този модел“, коментира Нинова, цитирана от bTV.

„Не можем да гадаем, това е работа на прокуратурата да изясни кой е този човек и да започне разследване. Допускам, че ще има ефект върху изборите, особено ако не спрем дотук“, допълни тя.

Нинова каза още, че с тези санкции САЩ дават знак на България, че трябва да си свършат работата и да стигнат до политическия чадър, който през годините е покровителствал този модел на корупция.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама