Трифонов: Не санкциите на САЩ ще променят страната, а събудилото се гражданско общество

14:33, 03 юни 21 / Политика 25 2058 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова
Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество. Така лидерът на „Има такъв народ“ Слави Трифонов коментира наложените от САЩ санкции срещу шестима българи, сред които Делян Пеевски и Васил Божков.
 
 
Според него в основата на вчерашната позиция на САЩ е именно гражданското общество. Защото всичко, което е написано в доклада на Министерството на финансите на САЩ, българското гражданско общество го знаеше много преди вчерашния ден и го изразяваше на площадите и улиците.
 
„Още преди 8 години хиляди граждани в десетки градове заявиха своето отношение и позиция спрямо Делян Пеевски. И твърдо отстояваха своето отношение и позиция над 400 дни. Пак преди американския доклад, а именно през изминалата година, гражданското общество в България изрази по един категоричен начин нетърпимостта си към бруталната корупция във всички нива на държавното управление“, отбелязва той във Facebook.
 
 
Трифонов отбелязва, че американския доклад дипломатично посочва корупцията по най-високите етажи на властта и ролята на прокуратурата в покровителстването на тази корупция.
 
 
Но тези чудовищни зависимости ги посочи по-рано самото българско гражданско общество. Американските санкции не са друго, освен подкрепа към това, което вече изрази българското гражданско общество. Те са протегната приятелска ръка от наш партньор, заяви Трифонов. Въпреки това съм уверен, че дневният ред в България не се пише от докладите на нашите лоялни партньори, а от желанията и волята на българските граждани. И така ще бъде за в бъдеще. Не санкциите на САЩ ще променят страната ни, а събудилото се гражданско общество“, смята лидерът на „Има такъв народ“.
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама