Хаджигенов и Бабикян дадоха на Рашков доказателства за подслушването

11:45, 04 юни 21 / Политика 25 2539 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Имаме доказателства, че Специализираният съд е дал разрешение за подслушването на 82 политици. Това заявиха вчера вечерта адвокат Николай Хаджигенов и Арман Бабикян от „Изправи се! Мутри вън!“ в ефира на БНТ.

Подслушвали ли са спецслужбите политици?

На камерата той показа списък с искания за СРС-та към Специализиран съд и добави, че липсва името на заявителя, за да не остават следи. Хаджигенов предположи, че става дума за главния прокурор заради подобен случай през 2014 година. Бившият депутат обясни, че е получил документите от „висок, едър човек с каскет“ пред офиса му. Той обяви, че документите ще бъдат предадени на вътрешния министър Бойко Рашков още вчера вечерта, но към момента все още не е ясно какъв е развоят на нещата. 

Броят на подслушваните политици нарасна до 82?

По думите на Хаджигенов подслушванията са били в два тура - протестен и политически. Първото е било от 12 юли 2020 г. - малко след началото на протестите срещу правителството и главния прокурор, а другото е от 17 август. Адвокатът отбеляза, че на 4 места имало доказателства, които няма как да бъдат укрити, като едното от тях е Специализираният наказателен съд.

Той подчерта, че в документите се вижда и че „Вътрешна сигурност“ на МВР е получила достъп до базата данни на ДАТО. А тя би трябвало да разследва само служители на МВР, но не и граждани.

Цветан Цветанов не вярва в подслушването на политици

Двамата членове на „Отровното трио“ казаха, че са установили, че самите те са сред подслушваните. Днес Хаджигенов публикува в своя Facebook документ, в който Бюрото за контрол на СРС е поискало от него „да насочи“ посочените 82 лица. Целта е те да подадат сигнал при тях, защото такъв бил реда за проверка на неправомерно използване на СРС-та. Имената, които адвокатът е отбелязал в своя пост са на Настимир Ананиев, лидер на партия „Волт“ и бивш депутат от „Изправи се! Мутри, вън!“, Тихомир Василев, който участваше в протестите срещу правителството и главния прокурор и Григор Здравков, лидер на легия „Антимафия“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама