Facebook удължава забраната на Тръмп на две години

12:35, 05 юни 21 / Свят 25 2720 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Facebook ще удължи спирането на акаунтите на предишния президент на САЩ Доналд Тръмп на две години, считано от 7 януари, когато беше въведена санкцията. Това съобщи вицепрезидентът на компанията Ник Клег.

Facebook премахна видео с Доналд Тръмп

Предвид сериозността на обстоятелствата, довели до блокирането на г-н Тръмп, ние вярваме, че действията му представляват сериозно нарушение на нашите правила и заслужават най-високото наказание“, написа Клег в блога си, цитиран от „Свободна Европа“.

Тръмп „ще информира, образова и вдъхновява“ американците чрез свой сайт

Припомняме, че Facebook и други социални платформи, като Twitter, Google и You Tube, блокираха профилите на Тръмп след щурма на Капитолия, извършен от негови привърженици на 6 януари. Мотивите бяха, че неговите публикации насърчават насилие. Преди месец надзорният съет на Facebook, който действа от края на миналата година, обаче обяви, че блокирането на достъпа на Тръмп до социалната мрежа за неопределено време е неприемливо.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама