Лютви Местан вече не е председател на ДОСТ

19:30, 05 юни 21 / Политика 25 3372 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Лютви Местан вече не е председател на ДОСТ. Това съобщиха от пресцентъра на партията след първата редовна отчетно-изборна конференция, която се проведе в Пловдив.

По предложение на Местан доскорошният лидер на младежката организация на ДОСТ Танер Алимолла поема ръководството на партията.

ДОСТ подкрепят „Демократична България“

През 2016 година ние създадохме партия ДОСТ в името на младите хора. Дошло е време те да поемат кормилото на своята партия. Убеден съм, че решението да изберем Танер Алимолла за нов председател, е стратегически вярно, защото то ще отвори нови възможности за развитието на партията. Така също ще се създадат предпоставки за далеч по-активен и резултативен диалог с останалите демократични партии. Ние, по-възрастните учредители на партията, оставаме в готовност да предоставим своя опит, но само ако това бъде поискано от новото ръководство. 24 часа сме на разположение“, каза Местан

Снимка: Facebook/ Танер Алимолла

Той отбеляза, че новото ръководство и новият председател са свободни да определят стратегическата линия на партията в съответствие с основните принципи заложени в устава. „Точно затова се противопоставям на предложението за уреждане на някакъв статут за първия председател на партия ДОСТ, защото не страдам от маниакални комплекси за почитност. Освен това почетността е въпрос на вътрешно усещане на членовете и симпатизантите, което или го има или го няма, и не се нуждае от формален статут“, изтъкна доскорошния лидер.

Бивши членове на ДОСТ в новата партия на Цветанов

На конференцията бяха избрани още нов 25-членен състав на Националния съвет, както и 7 членове на Изпълнителния съвет, сред които четирима зам.-председатели.

От партията посочват, че до месец промените в устава и решението за избор на ново ръководство ще бъдат внесени в Софийски градски съд за вписване.

Припомняме, че около името на досегашния лидер на ДОСТ имаше силен медиен интерес, след като той стана участник в катастрофа на пътя за ГКПП „Маказа“ през 2019 г. В нея загина 6-месечно бебе, а срещу Лютви Местан започна дело. То все още не е приключило. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама