И Рашидов се оттегля от листите на ГЕРБ

11:30, 06 юни 21 / Политика 25 3183 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

Вежди Рашидов се отказва от кандидат-депутатското място в листите на ГЕРБ, за да даде път на младите гербери. Това заяви самият той пред „24 часа“.

„Първо, бил съм 5 мандата депутат. Второ, на 70 години съм. Трето, време е да се даде път на младите и те да се развиват. И четвърто, казвал съм: „Вежди дойдох и Вежди искам да си отида от политиката“. Човек трябва да си знае границата“, аргументира решението си бившият културен министър. Той обаче не каза дали окончателно се оттегля от политиката, но щял да се отдаде повече на изкуството.

Лютви Местан вече не е председател на ДОСТ

Рашидов бе депутат и в 45-ото НС, като очакванията бяха сега отново да е в пловдивската листа на ГЕРБ. Само преди месец той стана член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ заедно с бившия здравен министър Костадин Ангелов и бившия кмет на Пловдив Иван Тотев. До този момент Ангелов и Рашидов бяха безпартийни. 

Сега мястото му в листите на партията ще заеме Пенчо Малинов - бивш общински съветник и член на националния изпълнителен съвет на Младежки ГЕРБ. 

Предаването на щафетата на младите политици обаче не e толкова голяма изненада, защото ГЕРБ още преди близо месец дадоха такава заявка. Освен това от няколко седмици лидерът на партията Бойко Бориов, откакто не е премиер, постоянно качва снимки и видеа в социалните мрежи от срещи с младежкото ГЕРБ. Доскорошният депутат с пет мандата Пламен Тачев от Плевен също се оттегли наскоро с мотива, че дава път на младите. Преди това той бе уличен в корупция от зърнопроизводителя Светослав Илчовски.

Името на Рашидов пък нашумя наскоро в медийното пространство след като стана участник в катастрофа на бул. „България“ в София. Според показанията на свидетели и участници в инцидента, той е посочен като виновник за произшествието, защото бил преминал на червено през кръстовището с бул. „Гоце Делчев“. По случая с произшествието беше образувано досъдебно производство, но досега прокуратурата не е публикувала данни от разследването. Именно заради катастрофата Рашидов заяви, че няма да помага в предизборната кампания на ГЕРБ. Още се възстановявал. 

Изписаха Вежди Рашидов от „Пирогов“

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:55, 06 юни 21

Той изобщо нямаше място там

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама