Бившият директор на болница „Лозенец“ спря вписването на новото ръководство

11:38, 08 юни 21 25 3062 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Софийският градски съд спря вписването на новото ръководство на болница „Лозенец“, назначено от служебния министър на здравеопазването Стойчо Кацаров, се вижда от определение на съда. Това е станало по искане на предишния директор Любомир Спасов. Спасов, който ръководеше болницата от 1998 г. до края на миналата седмица, обжалва уволнението си, предаде „Дневник“.

Сменят ръководствата на болниците „Александровска“ и „Лозенец“

В петък министърът назначи нов съвет на директорите, който на свой ред определи доц. Радосвет Горнев за шеф на болницата до провеждането на конкурс. Като причина за освобождаване на предишното ръководство Кацаров посочи няколко нарушения - източване на Здравната каса, нарушения в процедурите за трансплантация и лоши финансови резултати.

Решението на Софийския градски съд, с което се спира вписването на новия съвет на директорите, може да се обжалва.

Опитите на Спасов да остане в болницата пораждат съмнения за укриване на доказателства

„Любомир Спасов се опитва да остане в болница „Лозенец“. Това навява на съмнението, че той може да се опита да укрие доказателства“, коментира зам.-министърът на здравеопазването д-р Димитър Петров пред БГНЕС. 

Целта е провлачване във времето на цялата история с надеждата нещо да се случи след изборите и да се потулят нещата. Ако той се надява на това, няма да се случи. Надеждите му са напразни“, подчерта заместник-министърът на здравеопазването.

Той посочи, че министерството вероятно ще обжалва решението на съда.

Петров припомни, че от министерството са изнесли фактите по случаи, които Изпълнителна агенция „Медицински одит“ им е дала. „Те са дадени и на предишния министър и да не се прави на ощипана госпожица. Неговите твърдения, че са дадени в ДАНС не са верни. Това е направила Изпълнителната агенция. Тя е сезирала и него. Не мога да си обясня, защо, имайки тези ясни данни, при конкурса, който е проведен, проф. Спасов отново е бил назначен“, заяви д-р Петров.

Ангелов твърди, че не е уреждал пререждането за трансплантация в болница „Лозенец“

Бившият здравен министър Костадин Ангелов преди дни обяви, че той е възложил проверката в „Лозенец“ още при първите съмнения за нередности, а служебният кабинет просто огласява данните от нея. Тогава той подчерта, че никога не е уреждал трансплантации в бившата правителствена болница, а новият министър се опитва да дискредитира името му.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама