ДАНС не е нахлувала в МВР

15:01, 08 юни 21 25 2447 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Агенти на ДАНС не са влизали в МВР, за да изземват секретни документи. Това заяви пред Mediapool вътрешният министър Бойко Рашков. Според него някой разпространява невярна информация, за да създава смут.

Че агенти на ДАНС са влезли в ГДБОП, националната полиция и специализираната прокуратура съобщи по-рано сайтът ПИК. След това новината се появи в БНТ и bTV, a после и в други медии. Според информацията служителите изземат секретни документи, отнасящи се до разследвания.

Никой никъде не е нахлувал, ние сме в министерството. Някой умишлено създава такъв смут, защото не му се изпуска властта“, заяви Рашков.

„Аз се връщам от „Национална полиция”, където представих новия директор. Там всичко беше спокойно. Никакви операции и действия на ДАНС не видях да се извършват”. Това заяви служебният вътрешен министър в интервю за „Свободна Европа“.

По думите му служители на ДАНС се намират в Специализираната прокуратура, където проверяват материали, съдържащи класифицирана информация, но това е рутинна дейност на агенцията.

Към момента за действията на ДАНС няма официална информация. От агенцията не са съобщавали нищо. От прокуратурата – също.

Припомняме, че миналата седмица прокуратурата задържа висш полицай по обвинения за трафик на антики и пране на пари. Акцията на държавното обвинение бе възприета от служебния кабинет като опит за намеса в работата на изпълнителната власт. Влизането на прокуратурата в МВР предизвика нова вълна от протести срещу главния прокурор Иван Гешев.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама