Манолова осъди Борисов за клевета

10:44, 09 юни 21 / Политика 25 2562 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Мая Манолова от „Изправи се! Мутри вън!“ осъди лидера на ГЕРБ Бойко Борисов за клеветнически твърдения, предаде БНТБорисов е осъден да плати обезщетение от 10 000 лв. за „претърпени неимуществени вреди от противоправно поведение на ответника, изразяващо се в неверни клеветнически твърдения“, въпреки че Манолова поиска обезщетение от 15 хил. лв.

Мая Манолова заведе дело срещу Бойко Борисов за 15 000 лева

Въпросните твърдения лидерът на ГЕРБ прави по време на телевизионно интервю, дадено на 1 ноември 2019 г. - два дни преди балотажа на кметските избори избори в София. Припомняме, че на втория тур в София една срещу друга се изправиха Йорданка Фандъкова и Мая Манолова, като първата спечели изборите с едва 5% разлика.

По време на кметските избори Манолова обвиняваше Фандъкова за използване на ромския вот, за да се задържи на власт. Тогава в ефира на bTV  Борисов заяви, че Манолова е провела във Волуяк „среща с ромите да прави такива уйдурма“, „конспиративно, чакали са я на Волуяк и отишла да се спазарява с кои роми да излязат и да кажат: „ГЕРБ ми платиха, Фандъкова ми плати, за да гласуваме за нея“. 

„Там Братя Галеви са ѝ помогнали много през ромските лидери... Направихме така, че да ги търсим с червена бюлетина. Но това не значи, че отвън някъде нямат влияние върху ромските лидери. И няма да ме учуди ако и на първия тур са правили подобни магарии“, обясни премиерът в национален ефир.

Манолова обяви, че ще съди Борисов заради твърдения, която я опозозряват като „гражданин, политик, уважаван адвокат и кандидат кмет на София“. Тогава тя обясни, че срещата във Волуяк не е била конспиративна, а публична и обеща да дари парите от обезщетението за построяването на детска площадка във „Волуяк“.

Решението на Софийския районен съд може да се обжалва.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама