Уличиха кметицата на „Красно село“ в конфликт на интереси с европари

20:05, 09 юни 21 25 2226 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Антикорупционната комисия установи конфликт на интереси при кмета на столичния район „Красно село“ Росина Станиславова. Наложена ѝ е и глоба в размер на 15 000 лв. и отнемане в полза на държавата на получената материална облага в размер на близо 10 хил. лв.

Проверката срещу нея започна след сигнал от ГЕРБ, че като ръководил на европейски проект е платила сама на себе си средства по програмата „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания“. Станиславова беше избрана за районен кмет с подкрепата на „Демократична България“, но веднага след избухването на скандала коалицията свали политическото си доверие от нея.

Пред комисията Станиславова е посочила, че е нормално да бъде ръководител на проект, след като ръководи и цялата общинска администрация на район „Красно село“. Според комисията обаче е трябвало да предостави функциите си като ръководител на проекта на друго длъжностно лице или да си направи отвод като кмет.

Ако съдът окончателно потвърди решението на КПКОНПИ, Станиславова ще трябва да освободи кметския пост.

В официално становище кметът на столичния район уточни, че към момента няма правно валидно решение на Антикорупционната комисия. Станиславова цитира отговор след запитване, според който решението може да се подпише „най-рано вдругиден“. 

„При това положение е очевидно напълно несъстоятелно публично да се коментира все още правно несъществуващ и съдържателно неизвестен документ. Обратното би означавало да придадем преждевременно прекалено голяма тежест на поредната медийно тиражирана лошо изпълнена несъстоятелна „политическа поръчка“, пише кметът.

 
 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама