Диксън готов да вложи 250 млн. долара в „Левски“

16:45, 10 юни 21 / Спорт 25 3109 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Кандидатът за акциите на „Левски“ Джоузеф Диксън смята да инвестира значителни средства не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център. Идеята е по този начин „синият“ клуб да има повече приходи и да изкарва средства независимо от собственика.

Мажоритарният собственик Наско Сираков не присъства на днешната пресконференция, въпреки че на официалния сайт на клуба бе анонсирано, че той ще застане пред медиите.

„Левски“ ще има нов собственик

Пред медиите Диксън увери, че „Левски“ вече разполага с необходимите банкови гаранции и съвсем скоро сделката ще бъде факт, като ще вложи 250 млн. долара. „Предвид пазарната ситуация в страната, за да може клубът да се самоиздържа, американските финансови институции няма да дадат 250 млн. долара току-така без да са сигурни за човека и без да са сигурни в инвестицията, която ще се прави“, категоричен е той, като обясни, че вече е представил необходимата банкова документация, за да се придвижат нещата напред, съобщи bTV.

Причината да получа такава доза финансиране са редиците успешни проекти в САЩ, които съм реализирал. Акциите ще бъдат на името на българско дружество, което ще бъде контролирано от американско дружество, което е моя собственост и се контролира от мен“, каза още Диксън. Въпреки настойчивите въпроси на журналистите относно хората от институциите, на които е представил своя инвестиционен проект, той категорично отказа да назове както техните имена, така и фирмите, стоящи зад него.

Наско Сираков ще остане президент. Подготвя се оферта и за Станимир Стоилов за връщането му като треньор. А Благой Георгиев, който е свързал Сираков с Диксън, ще има „основна роля в „Левски“.

На 24 май, навръх 107-ия рожден ден на „Левски“, Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади „сините“ от кризата, да подпомогне детско-юношеската школа и да построи нов стадион на мястото на „Георги Аспарухов“. Мистерията около Джо Диксън е голяма. За 31-годишния британец се знае, че е бил на неуспешни проби в ЦСКА като футболист, управлява две регистрирани във Великобритания компании със скромни активи и е главен акционер в осмодивизионния английски клуб „Стейнс Таун“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама