Започва предизборната кампания

08:06, 11 юни 21 / Новият парламент 25 2493 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

С концерти и събития на открито започва предизборната кампания за 46-ия парламент. Тя ще продължи 29 дни и ще приключи в полунощ на 9 юли. 

За място в парламента се борят 23 партии и коалиции, които ще търсят подкрепата на 6 711 048 души с право на глас по данни на ГД „ГРАО“ към МРРБ. Ето с кои номера ще се явят на изборите.

Предизборната кампания се води на български език. Агитацията на работното място е забранена, както и ползването на държавно или общинско имущество за целите на кампаниите. Забранено е разпространението на анонимни агитационни материали и такива, които накърняват добрите нрави, честта и достойнството на кандидатите за депутати. Сключените договори в предизборната кампания медиите публикуват на сайтовете си. Агитацията е забранена в деня за размисъл, както и в самия ден на изборите.

Срещи с избирателите

За разлика от миналата кампания, която заради пандемията беше ситуирана основно в интернет пространството, този път претендентите за властта ще имат повече възможности да се срещат на живо с избирателите.

„Демократична България“ дава старт на кампанията си с концерт в Южния парк в столицата. „Българските патриоти“ откриват тази вечер кампанията си в Пловдив - в залата, където е подписан Манифестът на Съединението. В културен дом Борис Христов в града под тепетата ще стартира и кампанията на партия „Възраждане“.

Утре „БСП за България“ открива кампанията си пред театър „Иван Вазов“ в столицата. Кампанията на левицата ще завърши с голям концерт под връх Бузлуджа на 3 юли. Изправи се! Мутри вън!“ също е избрала съботния ден, за да отбележи старта. Мероприятието ще се проведе в Пловдив в емблематичния квартал „Капана“. През почивните дни се очаква кампанията си да открие и ГЕРБ, но засега подробности къде и как липсват.

Няма данни към момента дали Има такъв народ“ готви национално откриване на кампанията и кога.

Предизборните събрания трябва да се провеждат при спазване на противоепидемичните мерки заради Covid-19. От края на април са разрешени конгресно-конферентни мероприятия при заетост на 50% от капацитета на помещението, в което се провеждат, при спазване на физическа дистанция от най-малко 1.5 метра, носене на защитни маски за лице, хигиена на ръцете, редовно проветряване на всеки час и дезинфекция.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама