Започва Европейското първенство по футбол

08:44, 11 юни 21 / Спорт 25 2791 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Броени часове ни делят от старта на Европейското първенство по футбол - UEFA EURO 2020. Юбилейната надпревара на Стария континент не се състоя през миналата година заради пандемията от коронавирус, която обхвана света, но ето че настъпи часът.

Стадиони из целия континент ще приемат двубоите, в които 24 тима ще се борят за трофея. УЕФА взе решение да даде домакинство на 11 различни града в 11 страни, в чест на 60-ата годишнина на турнира. Амстердам, Баку, Билбао, Букурещ, Глазгоу, Копенхаген, Лондон, Мюнхен, Рим и Санкт Петербург са градовете, в които между 11 юни и 11 юли ще се проведат двубоите.

На всяко едно от съоръженията ще бъде допускана публика, макар че единствено в Унгария се предвижда възможността стадионът да бъде пълен пише Gong.bg.

Заради пандемията от COVID-19 всеки тим ще се състои от 26 футболисти, а не от 23, както и това, че селекционерите ще могат да правят по пет промени по време на мач. На разположение на 19-те съдийски бригади ще бъде и системата ВАР, която ще дебютира на такъв форум.

ГРУПОВАТА ФАЗА:

Група А: Турция, Италия, Уелс, Швейцария (мачовете ще се играят в Рим и Баку)

Група В: Дания, Финландия, Белгия, Русия (Санкт Петербург, Копенхаген)

Група С: Нидерландия, Украйна, Австрия, Северна Македония (Амстердам, Букурещ)

Група D: Англия, Хърватия, Шотландия, Чехия (Лондон, Глазгоу)

Група Е: Испания, Швеция, Полша, Словакия (Санкт Петербург, Билбао)

Група F: Унгария, Португалия, Франция, Германия (Мюнхен, Будапеща)

Основният фаворит за европейската титла е световният първенец Франция, а малко след това букмейкърите дават предимство на Англия, Белгия, Германия и Испания. С шанс за трофея е и последният европейски шампион Португалия. 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

 

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама