Големите кавички на седмицата (7 - 11 юни)

13:00, 12 юни 21 / Големите кавички 25 3608 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Казаното отлита, написаното остава. Подбрахме най-интересните, колоритни и запомнящи се цитати от изминалата седмица.

Големите кавички на седмицата (24 - 28 май)

„Когато аз говорех, мнозина мълчаха и се спотайваха. Да се говори днес е лесно и безопасно“. Tака президентът Румен Радев коментира наложените от САЩ санкции на шестима българи, сред които Делян Пеевски и Васил Божков, и на 64 фирми.

Те са въз основа на закона „Магнитски”. Рестрикциите, наложени от САЩ, предизвикаха политически трус и множество реакции.

„Аз кюлче съм пипал само веднъж през живота си - в трезора на БНБ“. Така бившият премиер Бойко Борисов отговори на въпрос какво знае за златните кюлчета, които бяха заснети в шкафче до леглото му в правителствената резиденция.

„Пак ще се прекръстя, защото съм много набожен човек. В трезора ходих да видя златния резерв. Там са натрупани на големи палети. И там тези, които ги охраняват, казаха: „Ако някой може с 2 пръста да вдигне кюлче - то си остава за него“, допълни премиерът.

„Това, което вчера показано в ефир как може да се счита за доказателство? Аз видях кадрите и той показа едно CV! А таблици с телефонни номера мога да си направя и аз – или в Excel, или в Word. Трета седмица чакаме доказателства за това кой, как кого е подлсушвал и към момента имаме само твърдения“. Така Томислав Дончев от ГЕРБ коментира представените от Николай Хаджигенов доказателства за незаконно подлсушване на политици.

„Таблица мога да си направя и аз. Освен това мога да покажа в ефир и моето CV, и вашето CV. Това не е доказателство – хайде да бъдем малко по-сериозни. Няма да коментирам жанра, където всеки ходи в ефир с другарче…Чакаме показания на свидетел, адекватни документи, доказателства! Защото до момента всичко е на фаза „казал – рекъл“, заяви още Дончев.

„Санкциите на САЩ са тежка присъда за неспособността на българските институции да решат проблемите с корупцията. Корупцията е като тангото, тя изисква двама. Те описаха едните участници в тези двойки. Другите участници обаче са българските институции и българските политици, които толкова време поддържаха тези корупционни практики и модели“, категоричен е Иванов по повод на оповестените от Американското посолство имена“. Така съпредседателят на „Демократична България“ Христо Иванов коментира наложените от САЩ санкции въху шестима българи и 64 фирми.

„Останахме двамата, той ми каза, че ме пенсионира и аз му благодарих, че не го научавам от вестниците. Човек очаква, защото знае, че няма ненаказано добро. Не е по мое желание. Мисля, че епидемията не е отминала. Това, което се прави последните седмици, не е най-доброто“. Така проф. Тодор Кантарджиев обясни как е научил от здравния министър, че ще бъде пенсиониран. 

„Искам да отправя много ясно послание и за това, че някои хора, изпълнителни или други директори, се опитват да се представят пред обществото като жертви. Не са жертви тези, които години наред са стояли на държавната софра и са правили каквото си поискатЖертвите са други. Жертвите са тези над 20 хил. души наши сънародници, които починаха през миналата година в резултат на лошото управление на здравната система, безобразното управление на кризата от Бойко Борисов и неговите хора“. Това обяви служебният здравен министър Стойчо Кацаров в специално изявление.

„Решен съм и нищо няма да ме разколебае да разкрия цялата истина за това управление и за причините, довели до тази изключително висока смъртност, непозната в нашата страна от времето на Първата световна война“, каза още той. 

„Има много политици, които заслужават да бъдат в затвора. Не го казвам аз, казва го народът. Да се надяваме, че има правосъдна система, която ще си свърши работата“. Това заяви боксьорът Кубрат Пулев, който насроко даде заявка за влизане в политиката. Заедно с брат си Тервел, двамата присъстваха на IX-ия турнир по бокс между лишените от свобода от затворите в страната.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама