Тежка катастрофа спря „Монбат Рали Сливен“

16:50, 12 юни 21 / Спорт 25 2834 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Тежка катастрофа спря „Монбат Рали Сливен. Лидерите след първия ден Угур Сойлу и Арас Динчер претърпяха тежък инцидент по време на етапа „Трапоклово“ и са ранени.

Според информациите от щаба, рязко и при много висока скорост автомобилът им се е отклонил вдясно от трасето, влязъл е в канавката, а след това е „отскочил“ над 15 метра. На мястото на инцидента моментално са пристигнали медицински автомобили, пожарна и полиция. Двамата състезатели са транспортирани в болница, пише Нова телевизия.

С мозъчен оток и фрактура на гръбначен прешлен е пилотът на турския екипаж, съобщи за БТА д-р Хрисант Хрисантов, зам.-директор по медицинските дейности в МБАЛ "Д-р Иван Селимински" в Сливен. Според лекарите пострадалият вероятно има и травма на рамото, като се прави скенер. От областната болница са готови да настанят пациента в реанимационното отделение, но по думите на д-р Хрисантов от екипа на състезателя имат намерение да го транспортират в Турция. Въпреки сериозната политравма, пилотът е стабилен и контактен.

Навигаторът е без сериозни травми, направени са му изследвания и е освободен.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама