Глобиха бразилския президент за неносене на маска

18:50, 13 юни 21 / Свят 25 2599 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Бразилският президент Жаир Болсонаро, един от най-скептичните по отношение на коронавируса, отново се противопостави на пандемията и игнорирайки забраните, съобщи „Дойче Веле“.

Болсонаро участва в мотошествие, организирано от неговите поддръжници и евангелски групи в столицата на Сао Пауло, без да носи маска. Преди това се поздрави и се снима с хора, събрали се в западната част на най-големия бразилски град. Той игнорира предупрежденията на губернатора на Сао Пауло Жоао Дория, негов политически съперник, който каза, че Болсонаро ще бъде глобен, ако не спазва правилата.

В крайна сметка, точно това се случи, след като президентът беше глобен със сто долара за нарушаване на действащите разпоредби срещу разпространението COVID-19. Министърът на инфраструктурата Тарчисио Гомес също беше упрекнат, че не носи маска и нарушава правилата за физическо дистанциране.

Президентът на Бразилия редовно критикува мерките и използването на маски и популяризира лекарства като хлорохин и хидроксихлорохин, въпреки проучванията, които показват, че те са неефективни срещу COVID-19.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама