Лъчезар Борисов обвини служебния министър, че нарочно е изпуснал язовира до Ловеч

10:41, 13 юни 21 / Политика 25 3265 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Може би сценаристите на филма на „Пазар дере“ са пропуснали, че има модерна контролноизмервателна система, която е заснела всичко. Посещението на министър Петков е в период, след който точно управляваното от него министерство и структури са изпуснали язовира и той е празен, за да може да бъде направен този „репортаж”. Това каза пред bTV бившият министър на икономиката Лъчезар Борисов. Той допълни, че Законът за обществените поръчки е спазен и това може да бъде проверено.

Икономическият министър със сигнал до прокуратурата за язовирите

Вчера служебният министър на икономиката Кирил Петков, че ще внесе сигнал в прокуратурата срещу Държавната консолидационна компания - ДКК, заради „лошо управление, непрозрачни схеми и завишени цени на строителните материали" и даде пример с ремонтирания за 2,3 млн. лв. язовир „Пазар дере“ до Ловеч.

Лъчезар Борисов обаче отрече думите на Петков. „На снимка от 31 май се вижда, че язовирът е пълен. Веднага след това се вижда как нивото му рязко пада, т.е. той е изпуснат“, допълни Борисов. Бившият министър на икономиката обясни, че през 2013-2014 г. този язовир е определен за един от най-опасните, защото на 5 метра от него се намира магистралата, която свързва София и Варна.

Пазар дере“ се пълни за секунди и от средата на януари месец се е препълвал шест пъти“, допълни той. „Компаниите, които са изпълнявали ремонтните дейности по язовирните стени и съоръжения, за закупували бетонът между 88-95 лв. на кубик без ДДС. Цените, които Петков визира, са с всички дейности, които са направени по полагане, пренос и изграждане на тези съоръжения“, каза още Борисов.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама