Covid-19 по света: Англия отлага с месец разхлабването на мерките

11:10, 14 юни 21 25 3023 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Повечето действащи правила за ограничаване на пандемията в Англия ще останат в сила още четири седмици въпреки планираното разхлабване от 21 юни. 

Припомняме, че властите предвиждаха от 21 юни да паднат всички законови ограничения за социални контакти. Отлагането на това решение може да означава, че ограниченията за капацитета на спортните зали, заведенията и кината ще останат в сила, а нощните клубове ще останат затворени.

Разхлабване на мерките в Европа

Премиерът Борис Джонсън трябва да потвърди отлагането по време на пресконференция. Удължаването на срока ще бъде подложено на гласуване в Камарата на общините този месец и може да предизвика отпора на консерваторите. Правителственият план предвиждаше премахване на всички ограничения. Много учени обаче призоваха за отлагане на повторното отваряне, за да се даде възможност на повече хора да се ваксинират и да получат втората си доза на фона на нарастващите случаи на варианта „Делта“, съобщи BBC, цитирана от „Сега“.

ЕМА одобри употребата на ваксината на „Pfizer“ за деца между 12 и 15 г.

По думите на министъра на здравеопазването Едуард Аргар има „тревожно увеличение“ на случаите на варианта „Делта“ и броя на хоспитализираните. Най-тежките случаи са сред неваксинирани хора или такива, които са само с една доза, каза той. По думите му при сегашните темпове на ваксиниране, за четири седмици ще могат да се поставят близо 10 милиона втори дози, за да се увеличи защитата.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама