И протестиращи са били незаконно подслушвани

13:06, 15 юни 21 / Политика 25 2832 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова
Има подслушване и тези случаи не са един и два. Проследявани са и граждани, които не са политически дейци, а просто протестиращи. Аргументът е бил, че искат да съборят властта. Това обяви министърът на вътрешните работи Бойко Рашков по време на отчета на служебния кабинет.

Министърът обясни, че по закон не може да посочи конкретни имена на подслувашваните.

От хаос към честни избори - отчетът на служебния кабинет

„Доказателства има и аз ще ги представя в новосформирания парламент. Нека НС реши да какво да прави“, каза министърът на вътрешните работи.

Припомняме, че през май ген. Атанас Атанасов от „Демократична България“ обяви, че има данни, че 32-ма политици са били подслушвани от звено „Вътрешна сигурност“ на МВР, ГДБОП и ДАНС. По-късно от „Изправи се!Мутри вън!“ съобщиха, че всъщност борят им е по-голям - 82 души. За следени политици потвърди и служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков, като посочи, че сред тях е и служебният премиер ген. Стефан Янев. А в края на миналия месец възложи проверка в трите институции, за да се разбере дали наистина е имало подслушвания на политици.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама