„Полицаи“ взели записите на срещата на Пламен Узунов с бившия митничар?

10:20, 16 юни 21 25 2862 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Записът от срещата между секретаря на президента по правни въпроси и антикорупция Пламен Узунов и бившия шеф на столичната митница Петко Петков, е бил предоставен на хора, представили се за полицаи от шесто районно полицейско управление, които работели по сигнал за престъпление.

Това обясни пред „Дневник“ собственикът на ресторанта Георги Илиев. В заведението на бул. „България“, в близост до Околовръстното шосе, се е състояла срещата на 19-ти май между Узунов и Петков. Кадри от нея бяха публикувани от сайта „Афера“ на 11 юни вечерта. За това, че срещата е била там потвърди самият Илиев.

Записите, заснети от камерите, показват как двамата сядат на една маса, оставят си телефоните на близкия бар, а към края на разговора Петков дава на Узунов торба. Кадрите станаха повод за интерпретации по много въпроси. Срещата беше потвърдена от Петков, който я определи като лична и между стари приятели. Засега Узунов не е коментирал, а президентът Румен Радев нарече случая „поредната интрига“, разпространена с „ченгеджийски похвати“. Самият Петков обясни пред bTV, че в торбата е имало ром и пури - подарък за Узунов, с когото били приятели и той му е помогнал с контакт за операция за трансплантация на черен дроб. Бившият премиер Бойко Борисов коментира случая като заяви, че в торбата е имало пратка за президента Радев.

Във вторник (15 юни) заместник-министърът на вътрешните работи Венцислав Катинов заяви в Шумен, че засега няма назначена проверка на кадрите.

Петко Петков с още подробности за срещата си с президентския съветник

Полицаи от шесто РПУ

Обади ми се човек, който се представи за полицай, каза че има престъпление - опит за грабеж на кола и хората са били в заведението. Искаха да видят записите от видеокамерите. Аз се обадих на управителя и го предупредих, че ще дойдат полицаи да им предостави записите. Те са дошли и са свалили записите. Това се е случвало и друг път, защото сме имали джебчийски кражби“, обясни Георги Илиев пред „Дневник“.

Измамиха ни, както правят телефонните измамници. Това е удар, измама“, твърди той. По думите му се е водил от това да защити клиентите си, но всъщност е бил подведен. Петко Петков бил редовен клиент в заведението му, каза още Илиев.

Пред него полицаите се представят като служители на шесто районно полицейско управление, но по думите му от камерите, които са записали и тяхното идване, те не приличат на полицаи, установил Илиев след изтичането на записите. Той не пожела да коментира повече.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама