Не прибирайте чадърите: Остава дъждовно

07:00, 17 юни 21 25 2273 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Вятърът ще поотслабне, но ще продължи да вали, на повече места в източните и северозападните райони от страната. Минималните температури утре ще бъдат от 13° до 18°, максималните - между 24° и 29°. Отново ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни, временно интензивни, валежи от дъжд и гръмотевици. Остават условия за градушки. Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток.

Значителна ще е облачността по Черноморието, с краткотрайни валежи от дъжд, придружени от гръмотевици. Ще духа до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще бъдат между 21 и 24 градуса. Температурата на морската вода е 19°-20°. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Облачно, с краткотрайни валежи от дъжд, ще е и в планините, където също ще има опасност от гръмотевични бури. Ще духа умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в курортите ще бъдат между 14 и 23 градуса.

Облачно и с валежи от дъжд ще е времето и в западните райони от Европа. Над централната част от континента и по-голямата част от Скандинавския и Апенинския полуостров ще бъде предимно слънчево и топло за сезона. Предимно слънчево ще е и над северозападните и южни части от Балканите. В останалата част от полуострова ще има валежи от дъжд и гръмотевична дейност.

У нас до края на седмицата облачността ще е по-често значителна, ще има и валежи, на места временно интензивни, след обяд придружени от гръмотевици. С по-значителни количества валеж ще бъде в петък и събота, отново главно в източната половина от страната. В началото на новата седмица се очаква температурите да тръгнат нагоре, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама