Каракачанов скочи на Борисов: Плю си на достойнството пред Заев

13:15, 17 юни 21 / Политика 25 4886 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Лидерът на ВМРО и бивш вицепремиер Красимир Каракачанов остро разкритикува довчерашния си партньор в управлението Бойко Борисов.

Повод за това бе поведението на лидера на ГЕРБ при срещата му с македонския премиер Зоран Заев. Още преди да разговаря с официалните български власти, Борисов увери своя македонски „брат“, че срещите му няма да са ползотворни.

Борисов посрещна Заев: Нищо няма да излезе от днешната ви среща

Лидерът на ГЕРБ се опита да прехвърли отговорността за обтегнатите отношения между двете страни на служебния кабинет, въпреки че именно оглавяваното от него правителство спря югозападната ни съседка по пътя към ЕС. Пред Заев Борисов дори подметна, че служебният кабинет спокойно може да реши проблема, като вместо да следва досегашната политика на страната, подпише нов договор със Северна Македония.

Именно тези думи предизвикаха гнева на лидера на ВМРО. „Няма как да не ми направи впечатление острият завой, който бившият премиер направи в изказването си по време на разговорите. Да се пишел нов договор? Трябвало диалог, за да не се мразят двата „народа“, двете „нации“? Какви два народа, какви две нации? За какво сближаване и съвместни младежки мероприятия става въпрос?“, заяви Каракачанов в своя позиция.

„Не може да си плюеш на сурата и достойнството като загърбиш ей така, с лека ръка, едно решение, което като министър-председател си защитавал, само и само да направиш добро впечатление на някои фактори на Запад. Политиката, която заедно отстоявахме до вчера, и най-вече националните интереси на България и паметта на всички онези, дали живота си за българщина в Македония, не са за продан, нито са разменна монета за политически сметки на роден терен“, заяви лидерът на ВМРО.

Той призова президентът и служебният кабинет да не променят българската позиция по въпроса за преговорната рамка на Северна Македония. „Българският национален интерес не може да е разменна монета за още няколко гласа в повече на каквито и да е избори. Именно криволиците и пасивността на българската политика и дипломация в последните десетилетия са причината България днес да е подложена на натиск от външни фактори, за да жертва своя национален интерес в името на чужди интереси, пък било те и наречени „евроинтеграция“, посочи още Каракачанов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама