СЗО иска забрана за жените да употребяват алкохол

15:18, 17 юни 21 / Свят 25 12184 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Световната здравна организация предлага забрана за алкохол при жени в детеродна възраст, съгласно проекта на Глобалния план за действие срещу алкохола за 2022-2030 г. Според документа страните трябва да повишат обществената информираност за опасностите от алкохолните напитки, но специално внимание трябва да се обърне на деца, бременни жени и жени в детеродна възраст.

Това се дължи на факта, че консумацията на алкохол преди раждането може да доведе до развитие на различни заболявания и нарушения, както и до появата на проблеми със социалното поведение и способността за учене, се казва в текста. Отбелязва се, че това също има отрицателно въздействие върху физическото и психологическото благосъстояние на майката, пише БГНЕС.

Във връзка с това СЗО стига до заключението, че най-добрият вариант би бил пълен отказ на жените от алкохол. Тези изявления предизвикаха широко разпространена критика сред хора в социалните мрежи, а самата организация беше обвинена в сексизъм.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи
Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:58, 18 юни 21

Група корумпирани , престъпни боклуци си позвоволява да тероризира милиарди . Мястото им е в затвора !

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама