ГЕРБ с жалба до ЦИК срещу служебното правителство

13:41, 18 юни 21 / Новият парламент 25 3769 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

От ГЕРБ са подготвили и внасят жалба до Централната избирателна комисия (ЦИК) срещу действията на служебното правителство. „Служебното правителство се занимава безсрамно с предизборна пропаганда“, аргументира решението заместник-председателят на партията Томислав Дончев. Той определи назначените от президента министри като „кръжок по политическа реторика“, които според него не правят нищо друго, освен да отправят критиките към предходното управление на ГЕРБ.

Изборите по Кодекса „Трифонов“ ще бъдат меко казано предизвикателство. Ще има затруднения с машини и ще упражняването на правото на глас“, смята още Томислав Дончев.

„Сова Харис“: По-малко от процент разделя ГЕРБ и „Има такъв народ“

Бившият социален министър Деница Сачева подчерта, че състоянието на бюджета е добро, а приходите се изпълняват. „Намериха се средства за продължаване на 50-те лева на пенсионерите, както и за подкрепата към бизнеса. Всички мерки, предприети преди това от нас, бяха продължени“, заяви тя „Думите, с които стартира служебното правителство, не са верни. Още мерки ще бъдат продължени, с които още веднъж ще се потвърди правотата на това, което сме правили“.

Критиките от партията към служебния кабинет бяха отправени и в сферата на здравеопазването. „Тотален провал на ваксинационния плат. Изключителен спад на темпа на ваксинация“, посочи проф. Костадин Ангелов. „Подозирам, че България ще стартира процедура по отказване на доставки от ваксини. Ще започне да бракува ваксини“, допълни още той. Според Ангелов „България е единствената страна в ЕС, която има за министър антиваксър“, цитирайки стари медийни участия на сегашния министър д-р Стойчо Кацаров, предаде БГНЕС. 

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 15:34, 18 юни 21

Какво се оплаквате вие бяхте арогантни и заблуждавайте хората

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама