Увековечиха и Стефан Янев с портрет

11:51, 20 юни 21 / Политика 25 3292 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Служебният премиер Стефан Янев записа името си сред родните държавници, сдобили се със собственото си изображение под формата на портрет. Образът му бе претворен върху платното с помощта на въглен, а министър-председателят бе „позициониран“ на фона на родното му село Поповица.

Янев получи портрета като подарък от своите съселяни по време на посещението си в Поповица. „Пожелаваме ви много здраве, много просперитет и да носите Поповица и България в сърцето си“, заяви кметицата на селото  Веска Мирчева при връчването на внушителното по размери платно.

Прославянето на силните на деня не е нещо ново и не е характерно само за нас - още от древността образите на владетелите са били увековечавани с помощта на четка, глина или други инструменти.

У нас изглежда напоследък на мода са портретите… а мераклии да възлагат и изпълняват подобен тип поръчки не липсват.

Със сигурност обаче можем да се похвалим с далеч по-причудливи творчески интерпретации. Безспорен шампион в тази категория е лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. Неговият лик през последното десетилетие е изобразяван не само върху художественото платно, но и върху гоблени, коли, ковьорчета, кибритчета, дори и като татуировка.

От Тициан до наши дни: Как Бойко Борисов се нареди до крале и папи

Борисов стигна дори по-далеч като реши да подари на сръбския президент портрет със своя лик. За да не бъде подаръкът твърде нескромен място в картината получи и Александър Вучич, а самата картина показваше двамата на строителната площадка на „Балкански поток“ в стил соцреализъм.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама