Борисов: С „поканата“ за разпит искат да ме сплашат

13:30, 20 юни 21 / Политика 25 3924 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Едно време, когато партията на Рашков беше на власт се казваше – „влизаш жълт, излизаш син“ от милицията. Тази „покана” е да ме сплашат. Така лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов коментира заявката на служебния вътрешен министър Бойко Рашков да го покани на разпит.

В петък Рашков обяви, че Борисов ще бъде извикан да даде обяснения за златните кюлчета от спалнята му, за скандала „Ало, Ваньо“ и за обвиненията за натиск и канибалски заплахи срещу роден бизнесмен. По-рано днес вътрешният министър изрази съмнения, че главният прокурор Иван Гешев ще опита да се намеси в последния случай, в който е замесено името и на бившия земеделски министър от първи кабинет на Борисов – Мирослав Найденов.

„Това, което инспирират от 2009 г., е истинска наглост“, отговори днес Борисов и заяви, че ще откликне на поканата на Рашков, за да разбере какво има от 2009 г. В същото време той се разграничи от бившия си министър и каза, че покрай Мирослав Найденов сега искали да „оцапат“ и него.

Малко преди това лидерът на ГЕРБ коментира, че Бойко Рашков чете законите „между редовете“.

На луди ли ни правят?

 „Те са се съсредоточили само в злоба, ярост и нарушаване на законите. И като го попитат Радев нещо – той казва „нападат семейството ми“. Кое семейство? Кой го напада? Нас на идиоти ли ни правят. Аз разбирам – подаръци – подаръци. Нещо си пишат благодарността на листчета – за да не забравят ли? Какво си слага в джоба?... Не знаех, че президентството се занимава с трансплантации. Благодарят му за трансплантация. Как секретар на президент урежда такива неща?“, попита Борисов във връзка с видеозаписа, на който президентския съветник Пламен Узунов получава голям плик от бивш митнически шеф със съмнителна репутация.

0 лв. за България – резултат от едноличната власт на Радев

Лидерът на ГЕРБ обвини служебния кабинет, че заради неговата некадърност, България не получава пари по Плана за развитие, докато към съседните ни страни вече потичат „безвъзмездно милиарди“.

„Ако управлявахме ние - щяха да дадат на Гърция, и на България пари от ЕС. Докато нашите съседи ползват милиарди евро безвъзмездна помощ, нашите още не са си подали плана. Това е България на едноличната власт на Румен Радев…Излизат и казват – нямаме пари. Ами нямате, защото сте некадърни да си направите плановете“, обяви Борисов.

Според него вместо това служебните министри са се съсредоточили в най-лесното – кадруване и реваншизъм, а на този фон контрабандистите вършеели.

Малката подробност, което бившият премиер пропуска е, че именно неговото правителство отказа да изпрати плана на ЕК, за да даде възможност на следващите на власт да представят свой собствен или да редактират този. Заради корекциите на служебния кабинет към този момент документът все още не е стигнал до ЕК.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 14:28, 20 юни 21

Егати батките е повел Баце??))

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама