Борислав Велков показа тъжното състояние на „велинградското НДК“

12:29, 22 юни 21 25 2953 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Култура на Диазепам. Велинград - градът на Николай Гяуров и още десетки световноизвестни хора на културата, изкуството и спорта. Повече от 35 г. в идеалния център стои недовършено и необезопасено „велинградското НДК“, коментира във Facebook на Борислав Велков - председател на Съвета на директорите на НДК.

Борислав Велков: НДК запазва пътеката на хората до общуването и културата

Дори в това тъжно състояние сградата изглежда е била замислена много добре, дори за днешните стандарти. Тъжно е, че от Община Велинград не разбират, че този мултифункционален комплекс може да извади от упадък културата и туризма в целия регион, както и да вдъхне нов смисъл и посока в живота у икономиката на града“, посочи той.

СПА столицата би могла да открие конгресния бизнес и фестивалния туризъм и да се превърне в дестинация за чудо и приказ. Град с много светски традиции, чийто упадък е видим. Предстоящите велинградски културни дни буквално ще се проведат на фона на този призрачен комплекс и сградата на театъра, която е обрасла от кафенета и магазини, а срещу сцената тъжно ще съзерцава Георги Божилов - Слона в търсена на момента за апартамента“, написа още Велков.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама