Опасно горещо време

07:00, 24 юни 21 25 2755 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за опасно време е в сила за 12 области на страната - Пловдив, Пазарджик, Благоевград, Кюстендил, Враца, Монтана, Видин, Плевен, Ловеч, Габрово, Велико Търново и Стара Загора. Там се очакват температури до 35 – 38 градуса.

Преди обяд ще бъде слънчево. След обяд на източната половина от страната ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места ще превали и прегърми. Максималните температури ще бъдат от 30° в североизточните райони от страната до 39° в Югозападна България.

Слънчево ще е времето и по Черноморието. В следобедните часове ще се развие купеста облачност, но валежи и гръмотевици се очакват предимно по северното крайбрежие. Ще духа слаб вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 26°-28°. Температурата на морската вода е 20-22°. Вълнението на морето ще бъде слабо.

И в планините ще бъде предимно слънчево, след обяд в масивите от Централна и Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Ще има краткотрайни валежи от дъжд, на отделни места и ще прегърми. Ще духа умерен, по високите и открити части - силен северен вятър. Максималните температури ще са от 23 градуса на Алеко до 31 в Банско.

В петък ще бъде слънчево и много горещо В събота слабо ще захладнее, а от запад на изток на места и ще превали и прегърми. В неделя и понеделник валежи, придружени от гръмотевици, ще има на повече места, главно в източните и планинските райони, съобщава НИМХ.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама