Коронавирусът у нас: 28 са новите случаи

09:00, 27 юни 21 25 3283 Шрифт:
Ирина Иванова Автор: Ирина Иванова

През последните 24 часа у нас са регистрирани 28 нови случая на коронавирус при по-малък брой направени теста - 6 500, сочат данните от Единния информационен портал. Това означава, че 0,4% от взетите проби са дали положителен резултат. 

Най-много нови случаи има в столицата и София-област има по 5, във Варна, Сливен и Смолян са по 3, в Ловеч, Плевен и Стара Загора – по 2, в Бургас, Видин и Ямбол – по 1, а в останалите 17 области няма регистрирани нови случаи.

Общо потвърдените случаи на коронавирус в България вече са 421 487Броят на активните случаи бележи незначителен ръст и към момента те вече са 9 382. Продължава да намалява и броят на настанените в болница - 1 561, от които 196 са в интензивно отделение. Общо 13 439 медицински лица са сред официалните случаи на коронавирус. 

Броят на излекуваните през последното денонощие е 15 души, така общият им брой достига 394 106. 

Жертвите на болестта у нас са 18 027, 1 от които е от последното денонощие

До момента у нас са поставени общо 1 724 896 дози на ваксините срещу COVID-19. През последното денонощие са извършени 3 107 имунизации. Завършен ваксинационен цикъл имат близо 785 хиляди души. 

И тази неделя в София ще работят мобилните пунктове за ваксинация срещу Covid-19. В Борисовата градина обаче няма да работи. Причината - палатките там са били увредени от вчерашната буря. Останалите пунктове - Южния парк, Северния и в парк „Дружба“ ще бъдат отворени от 13 до 18 ч. Мобилният пункт от кв. „Красна поляна“ пък бе преместен в кв. „Христо Ботев“.

Ще работят и „зелените коридори“ в търговските центрове. Изборът отново ще е между всички четири ваксини, одобрени от ЕМА. В страната мобилни екипи ще ваксинират желаещи в Стара Загора, Плевен, Ивайловград, Ардино, Криводол, Козлодуй.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама