Серена Уилямс ще пропусне олимпийските игри в Токио

18:00, 27 юни 21 / Спорт 25 3913 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Серена Уилямс обяви, че няма да участва на олимпийските игри в Токио през лятото. Носителката на 23 титли от Големия шлем съобщи за новината на пресконференция преди старта на „Уимбълдън“, където тя ще се опита да спечели за седми път. Този път Уилямс разкри, че не е била включена в състава на САЩ.

Пиронкова стартира с победа на турнира в Мелбърн

„Не съм в списъка на САЩ за олимпийските, така че няма да играя на турнира. Не мога да кажа нищо за надпреварата, защото няма да съм там. Има много причини за това решение“, каза Уилямс лаконично на пресконференция.

Още преди месец Уилямс беше притеснена за рестрикциите с пътуванията за Япония. Към момента те не ѝ позволяват да вземе със себе си своята 3-годишна дъщеря. В кариерата си американката има 4 златни олимпийски медала - от Лондон 2012 на сингъл, както и на двойки от Сидни 2000, Пекин 2008 и отново Лондон. За „Уимбълдън“ тя обяви, че очаква много оспорвани срещи, а за поредна година няма фаворит.

И Наоми Осака се оттегли от „Уимбълдън“

„Това е специален турнир, тук има много история, постигнах част от най-големите си успехи точни в Лондон. Никога не можеш да участваш на „Уимбълдън“ с нагласата, че имаш няколко гарантирани победи. Конкуренцията е голяма и всичко може да се случи“, коментира още американката.

Тя е втората голяма звезда, която ще пропусне олимпийските игри, след Рафаел Надал, пише „Дневник“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама