Седмицата започва със слънце

07:00, 28 юни 21 25 3086 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Времето ще бъде предимно слънчево. Над Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност, като на места ще има и краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб до умерен вятър. Максималните температури ще са между 26-27°.

Над Черноморието ще преобладава слънчево време, но ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. На места главно в северните райони ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. Ще духа слаб североизточен вятър. Максимални температури между 25° и 28°. Температурата на морската вода е 23-25°. Вълнението на морето ще е 1-2 бала.

Над планините ще преобладава слънчево време. Над масивите от Източна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места там ще има краткотрайни валежи и гръмотевична дейност. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на 1200 метра ще е около 23°, на 2000 метра - около 16°.

Във вторник времето ще се затопли, но на отделни места в следобедните часове ще превали и прегърми. В сряда повишението на температурите ще продължи и максималните в много райони от страната ще са между 34° и 39°, по Черноморието - 28°-31°. След обяд на отделни места в Западна България ще има краткотрайни валежи и гръмотевици. В четвъртък температурите ще са все още високи, но по-късно през деня от северозапад ще започне понижение. В петък се очаква да има валежи и градушки на мета, съобщи НИМХ.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Ключови думи

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама