Избират новия кмет на Благоевград на балотаж

08:16, 28 юни 21 / Новият парламент 25 4516 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Благоевград отива на балотаж. Избирателната активност в града е била рекордно ниска – два пъти по-малко хора са гласували на сегашните избори в сравнение с предишните.

Първият изцяло машинен вот: Рекордно ниска избирателна активност в Благоевград

На първо място е Илко Стоянов от „Има такъв народ“ с 6398 гласа или 35,32% подкрепа. На второ с 28,65% подкрепа е Румен Томов - отстраненият от поста кмет, подкрепен от БСП, а на трето е независимият кандидат, подкрепен от ГЕРБ – Антон Тодоров, с 19,6% подкрепа. Това значи че балотажът ще бъде между Стоянов и Томов и ще се състои на 4 юли.

Избори в Благоевград, тест за държавата

Според председателя на ОИК избирателната активност е рекордно малка. „Аз не помня толкова ниска активност да е определяла кой ще бъде кмет на града“, казва той. По думите му страхът от машините е изиграл голяма роля за този резултат, на второ място - личността на кандидатите, а на трето – отпускарският сезон и хубавото време, съобщи bTV.

 

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама