Нова схема: Луксозни коли катастрофирали само по документи, за да не се плаща ДДС

12:17, 28 юни 21 25 3778 Шрифт:
Биляна Иванова Редактор: Биляна Иванова

Агенция „Митници“ разкри схема за избягване на мита и ДДС при внос на автомобили. Разпоредена е проверка за периода от 01.01.2019 г. до 01.06.2021 г. във всички митнически учреждения.

Установено е, че луксозни леки автомобили са описвани в документацията като „катастрофирали“, „повредени“, „дефектирали“, „наводнени“, „ударени от градушка“, както и „с механични проблеми“ и други, които не са видими и се доказват единствено с техническа експертиза. Прилагани са и снимки на катастрофирали автомобили, които в последствие се оказват фалшиви.

До момента на митницата в Бургас са открити 29 подобни случая, като по предварителни данни избегнатите мито и ДДС за тях са в размер над 220 хил. лв., съобщиха от агенцията.

На 5 юни са задържани три луксозни автомобила, описани по документи като катастрофирали. При проверката, извършена от подновения състав на МП „Пристанище Бургас Център“, е установено, че по автомобилите няма никакви следи от катастрофи, а декларираните стойности не съответстват на състоянието им.

Възложената от директора на Агенция „Митници“ проверка ще приключи в началото на юли.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама