Борисов вече иска лидерски дебат

17:19, 29 юни 21 / Новият парламент 25 3790 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

След като години наред категорично отказваше да участва в предизборни дебати, сега лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов сам покани политическите си опоненти на открит дебат. Той ги призова да покажат „какво по-различно имат“. И посочи, че е готов да се срещне дори и със Слави Трифонов, за да сравнят идеите си за управление. 

„Нека да излезем пред публиката и да кажат какво по-добро могат да предложат. Да посочат какво в нашите проекти не им харесва и какво могат да подобрят. Ние правихме стадиони, училища”, заяви Борисов.

Свободно падане: ГЕРБ с крах на изборите в Благоевград

„Кажете им, че машините не са толкова страшни. Нека излязат и да гласуват. Представете си да се повтори такава избирателна активност като в Благоевград – 21%, понякога 5 гласа решават „първенството”. Нека да гласуват. Ние имаме програма, имаме готовност”, каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от Нова телевизия.

Според Борисов машинното гласуване е уплашило благоевградчани и затова се е стигнало до ниска избирателна активност. По думите му това е довело до ситуацията, в която 6 000 души избират кмет за 60-хиляден град.

Според председателя на ГЕРБ една армия не трябва да се праща, а да се оглавява. „Едно е да пращаш хората в бой, друго е да застанеш пред тях. Сами сме срещу всички не защото сме лоши, а защото те много искат да пораснат. Но не с повече идеи, не с повече политика и доброта. Със злоба, реваншизъм и компромати. Но това ще им изяде главата. Българският народ не обича злобата“, посочи Бойко Борисов.

Той посочи, че Янаки Стоилов не е избран дори за домоуправител във входа си, но е министър. „Откакто се е появил на политическата сцена, той няма победа, но е министър. Назначават си шефове на банки, но с какъв морал? Нали това е политическо състезание. Трябва да уважаваш опонента, да уважаваш хората. Как ще чегърташ хората? И това го казва обединителят на нацията“, посочи Борисов.

Поканата на Борисов беше отклонена от „Има такъв народ“. „Американците с терористи не преговарят. Ние също“, коментира зам.-председателят на партиятаа Тошко Йорданов пред „Сега“. Още преди началото на предизборната кампания водената от Слави Трифонов формация заяви, че няма да участва в дебати, защото били сеир.

За разлика от тях „Демократична България“ е готова за дебат с Борисов, но се съмняват дали лидерът на ГЕРБе искрен и няма да промени позицията си. „От дебат не бягаме, но трябва да видим как ще бъде организиран, за да не стане говорилня, коментира пред „Сега“ Христо Иванов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 17:44, 29 юни 21

Те не го искат в селото той пита за поповата къща

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама