София Владимирова: Хората искат дебати в предаванията, а такива липсват

10:30, 29 юни 21 25 3345 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Предстои СЕМ да представи социологическо проучване, което показва, че аудиторията не възприема много добре жанра пряко предаване, в който критическата функция на журналистиката де факто отсъства, коментира пред БНР София Владимирова от Съвета за електронни медии.

„И едни хора говорят през екрана. Има липса на дебати, което особено силно се отчете и от нашите мониторинги. Хората очакват да има дебати. Аз самата не разбирам кое провокира това самостоятелно говорене и какви ефекти се очаква то да възпроизведе. Доколкото виждам по реакциите на хората в социологическото проучване и по нашите мониторинги, хората не припознават политическите послания, което в крайна сметка е идеята на всичко това. То не работи по никакъв начин за това аудиторията да достъпва информация, която им е нужна, за да направят информиран избор“, заяви Владимирова.

Пеша, на бял кон или с лодка политиците се устремиха към изборите

Оставката на Ивелина Димитрова

Относно оставката на Ивелина Димитрова, София Владимирова отбеляза, че за нея е странно „времето, в което се подава тази оставка“. Димитрова се оттегли в контекста на конфликта между генералния директор на БНТ Емил Кошлуков и министъра на културата проф. Велислав Минеков.

Оставка в СЕМ заради конфликта „Минеков – Кошлуков“

Запитана трябва ли да се мисли за промяна на формулата на излъчване на членовете на СЕМ Владимирова посочи, че трябва да се мисли във всяка посока, включително и в тази. Когато се отвори Закона за радиото и телевизията, СЕМ не може да остане настрани. Аз съм поддръжник на тезата, че трябва да се напише нов закон, който да има нов дух, цел и смисъл“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама