До 39 градуса, но облачно следобед

07:00, 30 юни 21 25 3228 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Жълт код за високи температури е обявен за цяла България. Ще бъде предимно слънчево. Над западната половина на страната след обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб, след обяд до умерен югоизточен вятър, с който повишението на температурите ще продължи и преобладаващите максимални ще са между 34 и 39 градуса.

По Черноморието ще е предимно слънчево. В сутрешните часове има условия за кратко видимостта да е намалена. След обяд ще духа до умерен югоизточен вятър. Максималните температури ще са между 26 и 31 градуса. Температурата на морската вода е 24 - 25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места, главно в планините в западната половина на страната ще превали и прегърми. Ще духа предимно умерен вятър от източната четвърт. Максималната температура на 1200 метра ще бъде около 28 градуса, на 2000 метра - около 21 градуса, съобщава НИМХ. 

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама