„Левски“ се отказа от договор с Диксън

12:21, 29 юни 21 / Спорт 25 3658 Шрифт:
Цветилена Симеонова Редактор: Цветилена Симеонова

Мажоритарният собственик на „Левски“ Наско Сираков обяви, че официално е прекратил разговорите с Джоузеф Диксън за прехвърлянето на контролния пакет акции на отбора. Това идва в отговор на вчерашния призив на Диксън „Левски“ да вземе решение за сделката до края на месеца.

Припомняме, че на 24 май, навръх 107-ия рожден ден на „Левски“, Сираков обяви, че клубът ще има нов собственик, който ще вложи нужните средства, за да извади „сините“ от кризата. В началото на юни самият Диксън даде пресконференция пред българските медии, на която увери, че ще вложи 250 млн. долара, като ще инвестира не само в построяването на нов стадион, но и в изграждането на търговски център. Появиха се обаче съмнения относно средствата, с които Диксън твърди, че разполага.

„Благодаря на г-н Диксън за демонстрирания интерес, но съществените разминавания между декларираните намерения за инвестиции и последвалите ги действия не ме убеждават, че той е инвеститорът, от който „Левски“ има нужда. Не получих убедителни гаранции нито за размера, нито за произхода на средствата, които трябваше да бъдат вложени в клуба и стадион „Виваком Арена - Георги Аспарухов“, посочи като аргумент Сираков. Той дори е готов да разпространи кореспонденцията между двете страни, за да няма спекулации.

Диксън готов да вложи 250 млн. долара в „Левски“

През цялото време на преговорите действах повече от внимателно и предпазливо, с ясното съзнание, че от една страна това изглежда като проект, който може да осигури бъдещето на „Левски“ за дълги години напред и да го направи независим и самоиздържащ се клуб. От другата страна обаче стоят рисковете, които съпътстват всеки чуждестранен интерес към собствеността в клуба – как да гарантираме по най-добрия начин инвестиционните намерения на новия собственик, как да сме сигурни, че историята, името и цветовете на „Левски“ ще останат непокътнати, независимо от това кой е собственик и какви бизнес проекти и интереси съпътстват развитието на клуба“, посочи Сираков.

Той призна, че е сгрешил с анонса, който направи на рождения ден на клуба. „Ето това е момент, в който се поддадох на емоциите. Искаше ми се да зарадвам левскарите и да им направя най-хубавия подарък – че могат да са спокойни за бъдещето на любимия клуб. Длъжен съм да им се извиня, защото ги подведох, както бях подведен и аз“, заяви Сираков. Той продължава да търси възможности за стабилизирането на отбора.

 

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама