Осигурени са всички машини за изборите

12:16, 30 юни 21 / Новият парламент 25 3770 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Всички машини, необходими за провеждането на парламентарните избори на 11 юли, вече са налични. Това обяви преди началото на редовното заседание в Министерския съвет премиерът Стефан Янев.

Късно снощи пристигнаха допълнителните бройки машини, които бяха поръчани и съответно доставени вече на българска територия. От гледна точка на ангажиментите на правителството, съвместно с Централната избирателна комисия имаме осигуряване на пълния брой машини необходими за парламентарните избори“, заяви премиерът, цитиран от bTV.

В страната ще има машинно гласуване в 9401 секции като в 700 от тях трябва има и втора машина. За изборите на 11 юли в чужбина ще има 421 машини за гласуване в 273 секции.

Осигурени са машините за вота в чужбина

В неделя в Благоевград се проведоха първите големи избори с масово машинно гласуване. Те показаха, че вотът протича без проблеми, а участниците не са подали жалби за нарушения. Резултатите показаха, че машинното гласуване свежда практически до нула невалидния вот, който с бюлетини достига до 5%, припомня „Mediapool“.

Избори в Благоевград, тест за държавата

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама