Ударно начало за Григор Димитров на „Уимбълдън“

19:10, 30 юни 21 / Спорт 25 4049 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Най-добрият български тенисист - Григор Димитров, започна с победа участието си на „Уимбълдън“. Той спечели с 3:1 сета (3:6, 6:3, 6:4, 6:4) срещу бившия №7 в световната ранглиста Фернандо Вердаско.

Успехът е първи за хасковлията на „Уимбълдън“ от 2017 г. насам. През 2018 и 2019 г. той отпадна още на старта, а през миналия сезон турнирът не се проведе заради пандемията с коронавирус.

Григор Димитров претърпя операция

Испанецът стартира силно и доминираше в първия сет благодарение на мощния си сервис. Григор Димитров имаше възможност за пробив единствено в седмия гейм, но Вердаско се справи. В следващата част съперникът на Димитров стигна до пробив, възползвайки се от грешки на Григор. Вердаско поведе в сетовете с поредния си силен сервис гейм, предаде bTV.

Първата ни ракета не остави съмнение в превъзходството си във втория сет и поведе с 5:0, преди да допусне отпускане. Димитров все пак сложи точка на спора в тази част с 6:3.

Следващите два сета се развиха по сходен начин - Григор показа по-здрави нерви в ключовите моменти, проби по веднъж Вердаско и се поздрави с успеха.

Във втория кръг Димитров чака победителя от казахстанския сблъсък между Михаил Кукушкин и Александър Бублик.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама