И Григор Димитров отпадна от „Уимбълдън“

22:00, 01 юли 21 / Спорт 25 3653 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

Григор Димитров отпадна във втория кръг на Откритото първенство на Великобритания по тенис след загуба с 4:6, 6:7 (6), 6:7 (4) и два часа и 25 минути битка на корта срещу Александър Бублик. Това бе общо трета загуба на най-добрия български тенисист в четири мача с представителя на Казахстан.

Ударно начало за Григор Димитров на „Уимбълдън“

Димитров, който бе поставен под №18 в основната схема, така и не успя да се противопостави на бомбардировката от начален удар на своя противник. Бублик направи общо 34 аса от сервис, срещу едва 4 на българина. Съперникът му направи и повече точки общо в мача - 123 срещу 116.

Григор Димитров претърпя операция

Казахстанецът също така реализира и единствения пробив в мача - още в първия сет, когато задържа аванса си и го затвори с 6:4. Общо в двубоя Бублик имаше 6 възможности за пробив, а Димитров - 5, от които не капитализира нито една.

Пиронкова отпадна още в първия кръг на „Уимбълдън“

В двата изиграни тайбрека Димитров бе тенисистът, който повеждаше с мини пробив , но в крайна сметка отстъпваше. Така българинът напуска „Уимбълдън“ след една победа на старта - над испанеца Фернандо Вердаско, предаде „Сега“.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама