Норвежец подобри 29-годишен световен рекорд в леката атлетика

11:20, 02 юли 21 / Спорт 25 4007 Шрифт:
Ирина Иванова Редактор: Ирина Иванова

46,7 секунди - това е най-доброто време, за което може да преминеш 400 м с препятствия. А човекът, който постави нов световен рекорд в тази дисциплина очаквано се казва Карстен Вархолм.

Американка постави нов световен рекорд в леката атлетика

Двукратният световен шампион успя да подобри постижението на американеца Кевин Йънг от 46,78 секунди, с което той спечели златен медал на олимпийските игри в Барселона през 1992 г.

Вархолм беше записа най-доброто време в цял свят по време на старт от Диамантената лига в роднината му Норвегия. 25-годишният лекоатлет беше близо до постижението в предишните си стартове, но успя едва в Осло да запише името си в историята. По време на поставянето на предишния рекорд норвежецът не е бил роден.

Вархолм е един от фаворитите за олимпийска титла от Игрите в Токио. Той е двукратен световен шампион от Лондон 2017 и Доха 2019 и първенец от европейското първенство в Берлин през 2018 г.

Знаех, че мога да подобря рекорда. В отлично състояние и форма съм, но това никога не е гаранция, когато излезеш на пистата. Просто нещата се случиха в перфектен момент. Този рекорд, човече... Сега се замислям, че е по-възрастен от мен“, каза Вархолм след постижението си, цитиран от bTV.

Втори в Осбо остана Алисон дос Сантос (47,38 сек), а трети е Ясмани Копело (48,86 сек).

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във Facebook, Instagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама