Испания и Италия на полуфинал на Евро 2020

10:37, 03 юли 21 / Спорт 25 4253 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Испания и Италия се класираха за полуфинала на Европейското първенство по футбол.

Иберийците победиха Швейцария с 3:1 след изпълнение на дузпи. В редовното време срещата, играна в Санкт Петербург в петък, приключи 1:1, а в продълженията двата отбора не успяха да отбележат гол. Швейцарците бяха близо до това да отстранят още един европейски гранд, след като победиха световния шампион Франция на осминафиналите, но този път „кръстоносците“ нямаха шанс при дузпите.

В другия четвъртфинал игран в петък вечер Италия победи Белгия с 2:1 в Мюнхен. Всички попадения паднаха през първото полувреме. Италия поведе с голове на Николо Барела и Лоренцо Инсиние. В края на първата част Белгия получи спорна дузпа, която бе реализирана от Ромелу Лукаку.

Така се оформи класически полуфинал между Италия и Испания, който ще се играе на 7 юли на „Уембли“.

Това е пети полуфинал за Скуадра Адзура на еврошампионати и първи от загубения мач за титлата през 2012-а., когато съперник бе именно Ла Роха, пише Mediapool.

Днес Чехия излиза срещу Дания в единия четвъртфинален мач. Другият полуфиналист ще бъде излъчен в срещата Украйна - Англия.

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама