Борисов бил в Турция, за да не монополизира ДПС вота

10:34, 04 юли 21 / Новият парламент 25 4179 Шрифт:
Василена Йорданова Редактор: Василена Йорданова

Откакто в последния парламент партията на Слави Трифонов с „Демократична България“ и с помощта на останалите политически партии отвориха безброй много секции в Турция, на нас ни е ясно, че тези хора не могат да бъдат монополизирани от една политическа партия. Това заяви зам.-председателят на ГЕРБ Даниел Митов във връзка със срещата на Бойко Борисов с турския президент.

Борисов на крак при Ердоган

„Не можем да твърдим, че това е електорат на ДПС. Не можем да оставим в ръцете на една политическа партия, именно ДПС, да владее вота на изселниците. Ние работим с изселническите организации. Бойко Борисов имаше намерение да отиде и отиде на среща с изселническите организации.  Той обаче до вчера е бил министър- председател, с президента Ердоган се познават от години, това е неформална среща“, обясни Митов в ефира на bTV.

Според него тези отношения са ценни и трябва да бъдат ползвани и за в бъдеще. „България по време на миграционната криза през 2015-2016 г., ако не бяха тези отношения, можеше да има огромен проблем по границите“, даде пример той. „С президента Ердоган не е много лесно човек да се срещне и това е показателно за отношенията, които съществуват между тях“, посоич Митов.  

Ако изборите са честни, ще ги признаем

„Виждаме едно воинстващо невежество от страна на служебния кабинет, опитват се да спекулират с неща, които се оказват неверни“, смята Даниел Митов.

По думите му ГЕРБ има опасения за начина, по който се организират в момента изборите, особено машинния вот, затова и настоява отразъците от машините да се броят. Митов посочи, че партията ще признае вота, ако е честен и прозрачен.

„Когато минат тези избори трябва да се опитаме да възстановим културата на разговор и на диалог, трябва да прекратим с това озверяло говорене, оголена злоба и реваншизъм, защото това винаги се плаща скъпо“, посочи още Митов.

Купуването и продаването на гласове са престъпления!

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Напишете коментар
Коментари: 1
1 Анонимен 12:26, 04 юли 21

Тоя хрантутеник и той се натиска за кокала

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама