Битката на говорителите: Милева отговори на Кутев

10:53, 04 юли 21 / Политика 25 4290 Шрифт:
Василена Йорданова Автор: Василена Йорданова

Пореден рунд между служебния кабинет и прокуратурата. Този път един срещу друг излязоха говорителите на двете институции. 

Вчера Антон Кутев заяви, че държавното обвинение не предприема действия по изнесените от кабинета данни за нередности от страна на бившите управляващи. Днес Сийка Милева отговори, че рядко прокуратурата е уведомявана за нарушения или престъпления по надлежния ред и все по-често се самосезира. Т.е. не прокуратурата стояла безучастно, а другите институции я държали настрана.

Кутев: Ние показваме, прокуратурата не реагира

„Факт е, че разкриването на престъпления и събирането на доказателства е основно в правомощията на изпълнителната власт, по-конкретно на органите на МВР“, заяви говорителят на главния прокурор в ефира на БНТ.

По думите ѝ единици са случаите, в които през последните месеци прокуратурата е сезирана за извършени престъпления. В повечето случаи напоследък прокуратурата се самосезира.

„Всеки, който констатира данни, следва да сезира компетентните органи. Няма да допуснем прокуратурата да бъде вкарвана в противоборство между политическите партии“, каза още Сийка Милева.

Изказването на Милева идва на фона на поредно разминаване между действията на МВР и прокуратурата. Вчера при акция на силовото ведомство бе задържан мъж за купуване на гласове. От районната прокуратура побързаха да обявят, че случая не касае предстоящия вот, макар все още да нямаха всички данни за акцията.

МВР и прокуратурата в челен сблъсък заради купуване на гласове

***

Важното за теб е на Topnovini.bg! Последвай ни във FacebookInstagram и Twitter, ела и в групата ни във Viber! Значимите теми и различните гледни точки са още по-близо до теб! Всички са в социалните мрежи – ние също, чети ни!

Добави коментар

Моля попълнете вашето име.
Top Novini logo Моля изчакайте, вашият коментар се публикува
Send successful Вашият коментар беше успешно публикуван.

Реклама